10th Honda Civic Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I had an Injen intercooler and air intake installed on my car 3 weeks ago and about 4 hours later I had error messages coming up on my dash (Transmission System Problem, Hill Start Assist Problem, Electric Parking Brake Problem, Brake System Problem) I took the car back to the shop and they did a DTC scan on the car but detected no error codes (there is no CEL lit up) then they recommend that I get a tune with Hondata. So I did but the tune didn’t fix the problem they said drive 200km and the errors should go away while the ecu recalibrates. I’ve now driven 220km since the tune and the errors are still there, the car runs perfectly fine, sport mode works, parking brake works, literally nothing wrong except the errors. I’ve tried disconnecting the battery before I got the tune. Anyone have any idea how to fix it?
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I had an Injen intercooler and air intake installed on my car 3 weeks ago and about 4 hours later I had error messages coming up on my dash (Transmission System Problem, Hill Start Assist Problem, Electric Parking Brake Problem, Brake System Problem) I took the car back to the shop and they did a DTC scan on the car but detected no error codes (there is no CEL lit up) then they recommend that I get a tune with Hondata. So I did but the tune didn’t fix the problem they said drive 200km and the errors should go away while the ecu recalibrates. I’ve now driven 220km since the tune and the errors are still there, the car runs perfectly fine, sport mode works, parking brake works, literally nothing wrong except the errors. I’ve tried disconnecting the battery before I got the tune. Anyone have any idea how to fix it?
Hi JustEndeavor,
Did you solved this issue? I having the exactly the same issue with my civic 2016.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I had an Injen intercooler and air intake installed on my car 3 weeks ago and about 4 hours later I had error messages coming up on my dash (Transmission System Problem, Hill Start Assist Problem, Electric Parking Brake Problem, Brake System Problem) I took the car back to the shop and they did a DTC scan on the car but detected no error codes (there is no CEL lit up) then they recommend that I get a tune with Hondata. So I did but the tune didn’t fix the problem they said drive 200km and the errors should go away while the ecu recalibrates. I’ve now driven 220km since the tune and the errors are still there, the car runs perfectly fine, sport mode works, parking brake works, literally nothing wrong except the errors. I’ve tried disconnecting the battery before I got the tune. Anyone have any idea how to fix it?
Out of curiosity, did you ever figure this out?? 🤔
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
[CYTAT="Stoney77, post: 226512, członek: 39376"]
Z ciekawości, czy kiedykolwiek to wymyśliłeś? 🤔
[/CYTAT]
musisz nacisnąć kilka sekund power panela środkowego i system sam się zresetuje i powraca do normalnej pracy
 
1 - 4 of 4 Posts
Top